zondag 12 maart 2017

De eerste week....wat gaat het snel!

Alle vier kittens liggen met volle buikjes. Aan de linkerkant ligt een kitten van Layka.









Na de geboorte zijn de kittens verhuisd naar de kattenkamer boven. Daar zat Layka al met haar kleintjes van vijf weekjes ouder. Het is nu boven een volle boel, maar de moedertjes vinden het wel erg gezellig. Ook voor de grootste kleintjes is het feest. Ze zijn blij dat Hielke er weer is en bij het zien van de allerkleinsten voelen ze zich zelfs al een beetje verantwoordelijk voor hun. Als moeders even bij de kleintjes weg is gaan ze er lekker tussen liggen om ze te wassen en warm te houden.

Door de grote hoeveelheid kittens was Hielke in het begin wel even de kluts kwijt. Ze was onrustig, en zag de oudsten ook als haar eigen kittens. Hierdoor bleef ze in het begin niet bij kleintjes liggen en werden de oudsten meegenomen naar het kraammandje. Van zoveel goede zorgen waren de kittens van Layka niet gediend, dus gingen ze ook net zo snel weer hun eigen gang. Wij zijn tenslotte al groot en kunnen alles "zelf doen".

Door deze onrust vond Hielke dat ze het nestje maar moest gaan verhuizen. Onder het kastje waren ze volgens haar beter op hun plek. Ze bleef er eindelijk rustig bij liggen zodat de kittens goed konden gaan drinken. Wij vonden het geen handige plek en het was ook nog op de speelplek van de groteren, maar moeders wil is wet.

Deze plek was uiteindelijk toch niet naar haar zin. Het andere nestje had een veel mooier mandje.
Dit was voorheen Hielke haar mandje, dus dat werd weer verhuizen. Gelukkig hadden we nog net zo'n mandje liggen maar dan nieuw. Deze zou dan voor Hielke haar nestje zijn. Maar ze was nog steeds niet rustig. Ze moest en ze zou haar oude mandje terug hebben.

Uiteindelijk is de rust weder gekeerd, liggen de kittens lekker en tevreden bij moeder te drinken. Door alle onrust zijn de gewichtjes nog niet verdubbeld maar na vijf dagen gingen de eerste oogjes al wel open. Ze ontwikkelen zich dus goed en dan zal het met het gewicht vast ook wel goed gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten