maandag 27 maart 2017

Alweer 3 weekjes oud

Het sorrel-zilvertje. We twijfelen nu tussen poesje of katertje. Moeilijk te zien op de leeftijd van 3 weken oud.

Zie ze denken en kijken naar de rest. Wat is de volgende stap?

Lekker warm onder de radiator liggen. Hoezo niet slim?

Een van de oudere kittens komt even buurten bij de kittens van Hielke.
 

Omdat ze onder de radiator zijn gaan liggen hebben ze vaak een oogje dichtzitten. Komt waarschijnlijk door de droge lucht. We hebben al een extra bakje water opgehangen om dit probleem te voorkomen. Kijken of het helpt.
Even een poetsbeurt van moeder Hielke. Zie het staartje eens fier omhoog staan. Klaar om te gaan drinken bij moeders.
 



Gezellig samen drinken. Hielke spint ten teken dat ze geniet van haar kroost. Wij ook trouwens hoor, alleen wij knorren (nog) niet.

Gisteren waren de kleintjes van Hielke alweer drie weekjes oud. Tevens de dag voor de eerste wormenkuur! Dit gaat vaak wel goed de eerste keer. Ze weten nog niet echt wat het is en sputteren niet tegen. De volgende keer over 2 weken zal waarschijnlijk lastiger gaan. Ze vinden het niet echt lekker en laten dit dan duidelijk merken ook.

Ze zijn al erg ver in de ontwikkeling, maar heb ze nog niet zelfstandig zien eten. Dit zal niet lang meer duren en zal waarschijnlijk deze week gaan gebeuren. Ze zijn wel erg nieuwsgierig in de bakjes van de grote kittens, Layka en Hielke. Ze snuffelen er wel aan maar verder zijn ze nog niet gekomen.

Wel kunnen ze al heel goed zelfstandig lopen. Maar of de moedertjes dit wel doorhebben?
Van de week zag ik Hielke met een kitten aan de wandel gaan. Ze vond het blijkbaar tijd worden dat haar kleintjes naar een ander ruimte zouden verhuizen. Alleen vond "grote zus" Layka  dat nog veel te vroeg. Dus even later zagen we Layka het verhuisde kitten weer keurig terug bezorgen bij de anderen in het mandje. Hoe lang houden beide moeders dit vol?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten