zondag 30 december 2018

3 weekjes oud en 2 moeders








De kleine meid is inmiddels al 3 weken oud, en na een wat moeizame start ontwikkeld ze zich gelukkig goed.

In het begin hebben we ons grote zorgen gemaakt over haar gewicht. In plaats van dat haar gewicht toenam woog ze bij iedere weging iets minder.
Hierop zijn we direct gestart met bijvoeden.
Ze is sterk en levendig genoeg, drinkt goed bij Hielke, maar blijkbaar is er bij Hielke toch iets mis gegaan na de heftige bevalling waardoor ze te weinig voedingsstoffen in haar melk heeft.
Door het bijvoeden neemt haar gewicht gelukkig weer toe. Het gaat iets langzamer als we bij vorige nestjes gewend zijn. Pas na ruim 2 weken is ook bij haar het geboortegewicht verdubbeld.

Verder gaat haar algemene ontwikkeling als een speer.
Na een week zijn de oogjes al open gegaan en kijkt ze ons aan met hele lieve kraaloogjes.
De tandjes zijn door en zijn vlijmscherp. Ze probeert overal al in te bijten, ook in ons.

Verder hebben we haar eigenlijk nooit zien kruipen en probeert ze al van kleins af aan op haar pootjes te staan. Hierdoor was ze al met twee weken in staat om een rondje door de keuken te lopen.

Hielke is een makkelijke moeder en vindt alles goed, maar sinds kort is er een ander poesje mee gaan moederen, Orchid, en die stelt toch wel wat stengere regels. Ze liggen gezellig met z'n drieën in het warme holletje en de kleine blijft er nu ook beter bij.

Eigenlijk is het zo beter voor Hielke. Hiervoor was Hielke altijd grotere nestjes gewend en het lijkt er op dat één kitten niet echt een uitdaging is voor haar. Ze is wel heel lief en zorgzaam voor de kleine, maar het lijkt er op dat ze zich snel verveeld. Nu Orchid er ook bij ligt is Hielke ook weer meer bij haar kleine.

Maar ja als je al drie weekjes bent valt er nog heel veel te leren. En als nieuwsgierig kittentje reageer je dan op alles wat er om je heen gebeurt. Zodra ze ons hoort komt ze naar je toe. En ook de grote poezen zijn leuk om mee te spelen. Al gaat dat soms nog wel een beetje te wild. Maar dan is moeder Orchid er om haar weer veilig terug te brengen naar Hielke.



1 opmerking: